07.12.2022

Aizdevums krājējiem

 

Laiki, kad ilgstoši jākrāj nauda savu mērķu īstenošanai ir pagājuši. Mūsdienās situācija ir mainījusies, jo tagad, izmantojot patēriņa kredītu, pie kārotās mantas var tikt, salīdzinoši viegli. Tomēr, tas nenozīmē, ka naudas krāšana un taupīšana vairs nav noderīgs rīks sapņu īstenošanai.

Prasme taupīt, kā palīgs ilgtermiņa vai īstermiņa kredīta noformēšanā

Patēriņa kredīts ir populārākais veids, kā īstenot savas vēlmes un plānus ātrāk, nekā to varētu izdarīt, ilgi krājot. Tomēr, prasme taupīt šajā gadījumā ir tikai priekšrocība, jo tas var palīdzēt saņemt labākus kredīta nosacījumus. 

Pirmkārt, ja ilgstoši piekop naudas krāšanas paradumu, visticamāk daļu nepieciešamās summas pirkuma veikšanai jau esi sakrājis, līdz ar to, noformējot aizdevumu būs nepieciešama mazāka naudas summa. Kā tas strādā Tavā labā? Mazākiem aizdevumiem tiek piemēroti atviegloti kritēriji – aizņemoties, kredīta maksājums nevar būt lielāks par 40 procentiem no Taviem ienākumiem, atskaitot saistības (atkarībā no ģimenes stāvokļa un kredīta mērķa, šī summa var būt mazāka – līdz 20 procentiem no gūtajiem ienākumiem). Nav svarīgi, vai meklē ilgtermiņa vai īstermiņa aizdevumu, šis kritērijs tiek piemērots visām finanšu saistībām: patēriņa kredītiem, ātrajiem kredītiem un pat līzinga maksājumiem. Tu vari uzzināt prognozējamo mēneša maksājumu konkrētai kredīta summai, izmantojot mūsu aizdevuma kalkulatoru. Ievadot vēlamo aizdevuma summu un termiņu, redzēsi prognozējamos aizdevuma izsniegšanas nosacījumus.

Otrkārt, prasme taupīt bieži vien nozīmē, ka Tev ir lieliska kredītvēsture. Prakse rāda, ka cilvēkiem, kas uzmanīgi pārvalda savas finanses un daļu naudas pastāvīgi atliek malā, visdrīzāk nepiemīt tendence kavēt savu saistību apmaksu. Un tas nozīmē lielisku kredītvēsturi un labākus aizņemšanās nosacījumus.

Protams, aizņemties var arī tie, kam taupīt nepatīk. Patēriņa kredītam, atšķirībā no līzinga, nav nepieciešama pirmā iemaksa. Tieši tādēļ šo kredītu var izmantot arī tie, kuri konkrēto pirkumu vai pakalpojumu ir iecerējuši iegādāties pēkšņi.

Kā noformēt aizdevumu?

Lai saņemtu kredītu savām vajadzībām, visērtāk to noformēt internetā, aizpildot kredīta pieteikumu “tfbank.lv” vietnē - izvēloties vēlamo aizdevuma veidu, norādot nepieciešamo aizdevuma summu (no 500 līdz 15 000 eiro - atkarībā no aizdevuma veida) un termiņu (no 12 līdz 84 mēnešiem). Aizdevuma kalkulators automātiski aprēķinās prognozējamā mēneša maksājuma summu. Svarīgi zināt, ka kalkulatora aprēķins ir orientējošs - Tava kredīta nosacījumi būs atkarīgi no Tavas individuālās maksātspējas un kredītvēstures, tāpēc Tavs personīgais piedāvājums tiks izteikts pēc pieteikuma izskatīšanas.

Ja redzamā summa, Tev ir pieņemama, turpini aizdevuma noformēšanu, norādot savus personas datus un autentificējoties ar vienu no pieslēguma veidiem (“Smart-ID” lietotni vai mobilo parakstu). Pēc datu ievadīšanas Tev būs jāapliecina, ka esi iepazinies ar mūsu privātuma politiku, un jāapstiprina, ka sniegtie dati ir pareizi. Tāpat iesakām atzīmēt lauciņu, kas mums ļauts izmantot Tavu kontaktinformāciju mārketinga mērķiem, – tādā veidā turpmāk varēsi saņemt informāciju par mūsu izdevīgākajiem piedāvājumiem.

Apstiprinot savu identitāti mobilajā lietotnē “Smart-ID” vai izmantojot mobilo parakstu – aizdevuma izsniegšanas nosacījumus uzzināsi uzreiz. Savukārt, ja identitāti apstiprināsi, pārskaitot vienu centu uz norādīto bankas kontu, atbildi var nākties pagaidīt ilgāk – atbildi tajā pašā dienā vai nākamajā darba dienā saņemsi e-pastā vai telefoniski.

Ja mūsu piedāvātie aizdevuma izsniegšanas nosacījumi Tev būs pieņemami, atliks tikai parakstīt līgumu. To iespējams veikt gan fiziski – tādā gadījumā līgumu piegādās DPD kurjers – gan elektroniski, ar mobilo parakstu vai izmantojot “Smart-ID” lietotni. Parakstot līgumu darba dienā līdz plkst. 14.00, nauda Tavā bankas kontā nonāks tajā pašā dienā.

Ja rodas neskaidrības vai papildu jautājumi, jebkurā laikā aicinām vērsties pie mūsu konsultantiem, kas strādā katru darba dienu no plkst. 9.00 līdz 18.00. Jautājumus iespējams uzdot arī rakstot uz e-pastu info@tfbank.lv vai zvanot uz numuru +371 66 090 800