24.03.2023

Izdevīgi pavasara tīrīšanas triki 

 

Lai spīd un laistās! Pavasara tīrīšanas darbi ir klāt – esam apkopojuši pāris noderīgu triku, kas ļaus Tev sasniegt, veiksmīgu rezultātu ietaupot.

Tīrīšanas līdzekļus vari izgatavot arī paša spēkiem

Soda, etiķis un citrons – universālā trīsvienība Tava mājokļa tīrīšanai. Tie ir lēti un mājsaimniecībās izplatīti produkti, kas lieliski kalpos arī kā tīrīšanas līdzekļi.

Sodu vari lietot šķīdinātā veidā (viena ēdamkarote sodas uz litru ūdens), pastas veidā vai kombinācijā ar etiķi. Tā ir ideāli piemērota dažādu virsmu tīrīšanai un nepatīkama aromāta likvidēšanai.

Lai atbrīvotos no kaļķakmens, lieliski noderēs etiķis, kuru vari izmantot vēl arī citos tīrīšanas darbos: logu mazgāšanā, nepatīkama aromāta likvidēšanā ledusskapī, tualetē vai citur. Ne mazāk svarīgs ir fakts, ka gan soda, gan etiķis ir videi draudzīgi produkti.

Tāpat arī citrons ir zelta produkts ne vien pārtikā, bet arī tīrīšanā. Sava svaigā aromāta dēļ tas ir piemērots cepeškrāsns, mikroviļņu krāsns un ledusskapja tīrīšanai.

Internetā, protams, iespējams atrast vēl vairāk pielietojuma veidu šiem dabiskajiem līdzekļiem. Ja nu tomēr nevēlies pielietot pats savus spēkus, iesakām veikalā meklēt tādus līdzekļus, kas noderēs universālai mājokļa tīrīšanai. Atsevišķa līdzekļa iegāde katra uzdevuma veikšanai nav izdevīgākais lēmums Tavam maciņam.

Izgatavo tīrīšanas lupatiņas no mājās pieejamiem materiāliem

Tev mājās noteikti ir vismaz pāris vecu avīžu, vairs nevajadzīgu drēbju vai citu auduma gabalu. Pavasara tīrīšana ir īstais laiks to visu likt lietā! Sevis sagatavotās auduma lupatiņas vari mazgāt un izmantot atkārtoti. Savukārt avīzes labi uzsūc šķidrumu no stikla virsmām – izmanto tās logu un spoguļu tīrīšanā.

Vispirms šķiro un tad iepako

Skatoties uz īpaši pārblīvētu atvilktni vai skapi, var pārņemt akūta nepieciešamība doties uz veikalu pēc dažādām kastēm un groziem, kur to visu uzglabāt. Tomēr mēs iesakām vispirms veltīt uzmanību mantu šķirošanai un apdomāt, vai visas esošās lietas joprojām ir nepieciešamas. Varbūt vairumu no tām neesi izmantojis jau gadiem, un šīs mantas var izmest, uzdāvināt, ziedot vai pārdot? Padomā, kas Tev patiesi ir nepieciešams – papildu vieta glabāšanai vai tomēr šķirošana.

Sākot šķirot mantas, bieži vien rodas atziņa, ka papildu vieta uzglabāšanai nemaz nav nepieciešama, jo krietni vērtīgāk ir atbrīvoties no tā, kas savu laiku nokalpojis un vairs nav nepieciešams, nekā to uzglabāt un lieki aizņemt vietu savā mājoklī.

Aizņemies vai nomā aprīkojumu lielākiem darbiem

Ja mīkstajām mēbelēm un paklājiem ir nepieciešama tīrīšana, vajadzīgos līdzekļus un ierīces labāk aizņemties no kāda savā paziņu lokā vai arī iznomāt tvaika tīrītāju. Par dienas nomas maksu ērti varēsi iztīrīt ne tikai tekstilizstrādājumus, bet arī vannas istabu, guļamistabas un virtuvi. Tāpat nav vērts iegādāties atsevišķu ierīci, ja nepieciešams pielabot grīdu vai kādas mēbeles.

Tīrīšanas laikā nereti gadās atklāt nolietotas darba virsmas, izbalējušus spilvenus, saskrāpētas sienas, un bojātas terases vai balkona detaļas. Bieži vien to labošanai nemaz nav nepieciešams daudz, tāpēc ir vērts apjautāt  draugus un radus, vai viņiem no mājas remontdarbiem nav palikušas pāri kādas krāsas, mājas tekstils vai citi materiāli, kas noliktavā lieki krāj putekļus, bet Tev lieti noderētu!

 

Lai patīkama pavasara tīrīšana!