31.03.2023

Aizdevums ar vai bez ķīlas – kuru izvēlēties?

Aizdevuma veidi ir daudz un dažādi – kā neapjukt plašajā piedāvājumā? Lai nebūtu jāzīlē kafijas biezumos, esi drošs un zinošs, ko katrs veids ietver un izvēlies piemērotāko risinājumu tieši sev!

Galvenās atšķirības

Aizdevums bez ķīlas parasti tiek piešķirts privātpersonām, tā vērtība ir mazāka par 25 tūkstošiem eiro un tam nav nepieciešama ķīla. Vairumam šis arī ir vislabāk pazīstamais patēriņa aizdevuma veids. Piešķirto summu parasti izmanto personiskām vajadzībām: mājokļa remontam, automašīnas vai cita transportlīdzekļa iegādei, mācībām, ceļojumiem vai svinībām (piemēram, kāzām). Šāda veida aizdevumu jāatmaksā katru mēnesi, veicot atmaksājamo aizdevuma daļu, procentus un citas maksas, ja tādas ir. Līzinga pakalpojumus var izmantot bez ķīlas, kā arī par ķīlu var kalpot iegādātā prece.

Aizdevums ar ķīlu ir risinājums, kurā parasti tiek ieķīlāts nekustamais īpašums. Šo veidu lielākoties izvēlas, ja nepieciešama lielāka summa, kā arī aizdevuma termiņš ir krietni garāks, nereti pat 20 vai 30 gadi. Attiecinot uz privātpersonām, šis parasti tiek uzskatīts par riskantāku risinājumu, jo maksātnespējas gadījumā aizņēmējs var piedzīvot ievērojamus zaudējumus ieķīlātā nekustamā īpašuma dēļ.

Kā izvēlēties sev piemērotāko aizdevumu?

Pirms izlem, kāda veida aizdevums Tev ir nepieciešams, uzdod sev pāris jautājumus:

  • Cik steidzami man ir nepieciešamas papildu finanses? Ja meklē ātru risinājumu, iesakām izvēlēties ātro patēriņa aizdevumu.
  • Kāda naudas summa man ir nepieciešama? Mazākiem pirkumiem parasti tiek izmantots patēriņa aizdevums, turpretim ļoti lielu pirkumu veikšanai, visticamāk, var būt nepieciešams aizdevums ar ķīlu.
  • Kādā termiņā es spētu atmaksāt nepieciešamo aizdevumu? Jo ilgāks būs aizdevuma atmaksas termiņš, jo mazāki būs ikmēneša maksājumi.

Ja neesi pārliecināts, izmanto profesionāļu padomu! TF Bank konsultanti atbildēs uz interesējošajiem jautājumiem darba dienās no 09.00 līdz 18.00 zvanot uz tālruni +371 66090800 vai e-pastu info@tfbank.lv. Privātas konsultācijas tiek sniegtas bez papildu maksas.

Cik lielu aizdevumu var saņemt bez ķīlas?

Saņemt aizdevumu bez ķīlas ir ļoti vienkārši. Atkarībā no aizdevuma veida, no TF Bank var aizņemties no 500 līdz 20 000 eiro. Konkrētā aizdevuma summa ir atkarīga no vairākiem mainīgiem lielumiem:

  • personīgie ienākumi mēnesī,
  • personīgās finansiālās saistības mēnesī,
  • vecums un dzīvesvieta,
  • mājsaimniecības locekļu skaits,
  • ienākumu ilgtspējība,
  • darba pieredze,
  • kavētie maksājumi.

Aizdevuma ņēmēja un viņa ģimenes locekļu visu finansiālo saistību apmēram ir jāveido ne vairāk kā 40% no saņemamiem ienākumiem. Šī iemesla dēļ svarīgs ir arī perioda ilgums, kādā aizņemies naudas summu. Ja vēlies aizņemties vairāk, bet neesi pārliecināts par savu kredītspēju, izvēlies garāku aizdevuma atmaksas termiņu. Mazākus aizdevumus (līdz 10 000 eiro) var vieglāk atmaksāt īsākā termiņā, piemēram, 24-36 mēnešu laikā.

Vai vēlies uzzināt precīzākus aizdevuma atmaksas nosacījumus? Izmanto TF Bank patēriņa aizdevuma kalkulatoru.

Kā saņemt aizdevumu bez ķīlas?

Pirms izlem izmantot aizdevumu bez ķīlas, apzinīgi izvērtē savas iespējas. Vispirms novērtē, vai piedāvātais ikmēneša maksājums nekļūs par apgrūtinājumu – neaizmirsti, ka pat mazi aizdevumi rada finansiālas saistības.

Ja uzskati, ka ikmēneša maksājums ir par lielu Tavām finansiālām iespējām, aizņemšanās termiņu vienmēr vari pagarināt – tādā veidā samazināsi ikmēneša maksājuma summu, sadalot to uz ilgāku laiku. Svarīgi ir arī paredzēt iespējamos riska faktorus: izvērtēt, vai varēsi atmaksāt aizdevumu, ja, piemēram, zaudēsi darbu vai saslimsi.

Kad esi izlēmis par labu aizdevumam, vari aizpildīt pieteikumu tiešsaistē. Tev ir jāatbilst sākotnējām TF Bank prasībām:

  1. Esi vismaz 22 gadus vecs Latvijas iedzīvotājs.
  2. Tev ir pastāvīgi un pārbaudāmi ienākumi.
  3. Nav kavētu maksājumu citiem kreditoriem.

Ja atbilsti šiem kritērijiem, vari iesniegt pieteikumu vietnē tfbank.lv. Vispirms izvēlies aizdevuma veidu, kuru vēlies saņemt. Labajā pusē esošajā kalkulatorā atzīmē interesējošo naudas summu un atmaksas termiņu. Oranžajā lodziņā uzreiz redzēsi provizorisko ikmēneša maksājuma summu. Ja šī summa šķiet pieņemama, spied pogu ”Pieteikties”. Atvērtajā jaunajā logā izvēlies pieteikšanās metodi: to var izdarīt ar Smart-ID lietotni vai turpināt bezsaistē. Ievadi veidlapā pieteikšanās datus, apliecinot, ka esi iepazinies ar aizdevuma saņemšanas noteikumiem, un apstiprini savu identitāti.

Kad būsi apstiprinājis savu identitāti, mēs izskatīsim Tavu pieteikumu. Piedāvātā aizdevuma nosacījumi tiks nosūtīti uz e-pastu, Tev atliks vien parakstīt līgumu. Ja Tev rodas kādi jautājumi par līgumā aprakstītajiem nosacījumiem, vienmēr iesakām tos precizēt pirms līguma parakstīšanas: iegūt atbildes uz visiem jautājumiem vari zvanot vai rakstot e-pastu, Tev palīdzēs TF Bank konsultanti.

Līgumu varēsi parakstīt elektroniski (izmantojot Smart-ID lietotni) vai fiziski, kad līgumu uz Tavu norādīto adresi piegādās DPD kurjers. Pēc līguma parakstīšanas aizdevums tiks izmaksāts tajā pašā vai nākamajā darba dienā.

Kādēļ izvēlēties TF Bank?

TF Bank vienmēr ir atvērti uzklausīt klienta individuālās vēlmes, vajadzības un piedāvāt labākos iespējamos nosacījumus.

Pirmkārt, lai izmantotu TF Bank patēriņa aizdevumu, nav jāprecizē tā izmantošanas mērķi vai jākrāj pirkuma čeki. Kā izmantosi šo aizdevumu – tā ir Tava brīva izvēle.

Otrkārt, izmantojot TF Bank pakalpojumus, Tu vari atmaksāt aizdevumu pirms termiņa bez jebkādas papildu maksas. Nepieciešamības gadījumā vienu reizi visā atmaksas termiņā vari izmantot kredītbrīvdienas – kredīta maksājuma atlikšanu uz vienu mēnesi. Šis pakalpojums ir īpaši aktuāls neparedzētos gadījumos.

Mēs izprotam klientu galvenās vēlmes un nepieciešamību pēc elastīgiem atmaksas nosacījumiem, tādēļ spējam piedāvāt konkurētspējīgus risinājumus. Mūsu piedāvātās patēriņa aizdevuma procentu likmes ir vienas no izdevīgākajām.

Precīzas aizdevuma maksas un procentu likmes vari uzzināt patēriņa, auto vai remonta aizdevuma kalkulatorā: iestati vēlamo aizdevuma summu, atmaksas termiņu un redzēsi provizoriskos piedāvātos nosacījumus. Ņem vērā, ka precīzi kredīta nosacījumi ir atkarīgi no individuāliem rādītājiem.

Ar TF Bank viss patiesi ir ļoti vienkārši un ātri! Mēs piedāvājam aizdevumus internetā, nodrošinot ātru apstrādes procesu bez liekām raizēm un sarežģījumiem. Ja aizpildīsi aizdevuma pieteikumu darba dienā no 9.00 līdz 18.00 un izvēlēsies identitātes pārbaudi ar Smart-ID lietotni, atbildi saņemsi tajā pašā darba dienā.