09.05.2023

Aizdevuma reģistrācijas maksa − biežāk uzdotie jautājumi

Esam sagatavojuši atbildes uz svarīgākajiem jautājumiem, kas ļaus Tev iegūt pilnīgu skaidrību par šo procesu!

Reģistrācijas maksa – kam tā paredzēta?

Neviena aizdevuma izsniegšana nevar notikt bez novērtējuma – gan Tavu datu, gan finansiālo iespēju. Reģistrācijas maksa ir bankas pārskaitījums 1 centa apmērā uz aizdevuma sniedzēja kontu. Šī summa tiek pārskaitīta, izmantojot elektroniskās bankas pakalpojumus, un tā ir nepieciešama tiešsaistes identitātes pārbaudei.

Aizpildot tiešsaistes pieteikumu aizdevumam, informācijas veidlapā Tu ievadi savus personas datus, tostarp savu vārdu, uzvārdu, personas kodu. Viena centa pārskaitījums no bankas konta, kas reģistrēts ar Tavu vārdu, uzvārdu un personas kodu, nodrošina šo datu pareizību. Ja patēriņa aizdevumu atļautu izmantot bez reģistrācijas maksas jeb bez šī pārskaitījuma, pastāvētu liels risks izmantot citas personas datus. Aizdevums bez pārbaudes ļautu ērti aizņemties lielas naudas summas ar citas personas datiem. Tas pats personas identitātes pārbaudes noteikums attiecas uz visiem tiešsaistes aizdevuma pakalpojumiem (līzings nav izņēmums).

Vai ir iespējams aizņemties bez reģistrācijas maksas?

Ir iespējams! Patēriņa aizdevumu var saņemt, apstiprinot savu identitāti divos citos veidos. Pirmais ir elektroniskais paraksts, kas ir Tava telekomunikāciju uzņēmuma nodrošināts pakalpojums un kas ļauj pieslēgties internetbankai, valsts institūciju tīmekļa vietnei, parakstīt nepieciešamos dokumentus un apstiprināt savu identitāti. Lai sāktu lietot elektronisko parakstu, Tev jāsazinās ar savu telekomunikāciju uzņēmumu.

Vēl viens veids ir ”Smart-ID” lietotne, kuru var lejupielādēt un lietot visi viedierīču īpašnieki, kuri izmanto Android un iOS operētājsistēmas. ”Smart-ID” kontu iespējams izveidot pašam mājās vai arī savas bankas filiālē. Mājās to var izdarīt, ja Tev ir elektroniskais paraksts, personas apliecība, iespēja izmantot biometrisko identifikāciju vai bankas saskarne. Ja Tev šo iespēju nav, ”Smart-ID” kontu vari reģistrēt tuvākajā bankas filiālē.

Visas trīs identitātes apstiprināšanas un reģistrācijas metodes ir drošas, ātras un ērtas. Tiem, kas meklē īpaši ātrus risinājumus, iesakām apstiprināt savu identitāti ar elektronisko parakstu vai ”Smart-ID” lietotni – tieši šādi ātrāk saņemsi atbildi uz savu pieteikumu.

Ar elektronisko parakstu vai ”Smart-ID” lietotni varēsi ne tikai apstiprināt savu identitāti, bet arī attālināti parakstīt aizdevuma līgumu. Ja tas tomēr nebūs iespējams, līgumu uz mājām vai darba vietu piegādās DPD kurjers. Ja līgumu paraksti attālināti darba dienā līdz plkst. 16.00, nauda Tavā kontā nonāks tajā pašā darba dienā. Pēc fiziskas līguma parakstīšanas nauda Tavā kontā nonāks nākamajā darba dienā.

Ja Tev ir papildu jautājumi par reģistrācijas maksu, identitātes pārbaudi vai autentifikācijas metodēm, sazinies ar TF Bank konsultantiem pa e-pastu  info@tfbank.lv vai pa tālruni 66 090 800.