30.08.2023

Kā ietaupīt naudu nemanāmi?

Lai mēneša beigās beidzot paliktu pāri nauda, pietiek apgūt dažus knifus, kuru ievērošana neprasa ne lielu iespringumu, ne arī dzīves pārkārtošanu.

Daudzfunkcionāli apģērba gabali  

Ikvienā skapī būtu jābūt apģērba gabaliem, kurus dažādās situācijās var dažādi kombinēt. Neitrāli T-krekli, džinsi, blūzes ar garām piedurknēm – visi šie apģērba gabali, tos dažādi kombinējot, ļauj radīt dažādus tēlus. Pietiek tikai pievienot kādu aksesuāru, un jau ir atkal pilnīgi cits izskats.

Dāvanas 

Nav vienmēr jādāvina dārgas dāvanas. Ģimene un draugi priecāsies tikpat ļoti (vai pat vairāk) par pašdarinātām dāvanām, jo tajās tu būsi ieguldījis savu laiku un sirdi. Pagatavo apsveikuma kartīti. Mammai vai labākajai draudzenei pagatavo kādu kosmētikas līdzekli – receptes var atrast internetā.

Nepasūti otro ēdienu

Kornela universitātes pārtikas un prečzīmju laboratorijas direktors Dr. Braiens Vansinks ar savu komandu ir veicis eksperimentu, kura gaitā tika noskaidrots, ka cilvēki novērtē tikai vai nu pirmā, vai pēdējā apēstā ēdiena kvalitāti. Parasti cilvēks uz restorānu atnāk ar tukšu vēderu un izsalkumā pasūta daudz ēdiena. Ņem vērā šī zinātniskā pētījuma rezultātus un nākamajā restorāna apmeklējumā pasūti tikai salātus vai uzkodas un desertu. Noteikti jutīsies paēdis, taču ne pārēdies, kā arī pie viena ietaupīsi naudu, jo tieši otrie ēdieni ir visdārgākie.

Saiešanas ar draugiem organizē pats

Ja jau iesākām runāt par ēšanu ārpus mājām, tad zini, ka ne vienmēr draugi jāaicina uz restorānu vai bāru. Labāk ielūdz viņus ciemos vai sarīko pikniku brīvā dabā. Tādā veidā ietaupīsi naudu, nezaudējot iespēju tikties ar draugiem.

Biļetes

Gan transporta, gan pasākumu biļetes ir lētākas iepriekšpārdošanā, nevis pērkot uz vietas. Internetā bieži atradīsi arī dažādas atlaides vai izdevīgākus piedāvājumus. Noteikti ir vērts plānot kādu laiku uz priekšu un biļetes iegādāties iepriekš.

Lietots apģērbs

Mums visiem skapī ir tādas drēbes, ko esam uzvilkuši tikai vienu vai pāris reizes, ja vispār esam uzvilkuši. Šobrīd modē ir otrreizējā izmantošana - mazlietotās drēbes vari pārdot internetā vai aiznest uz komisijas veikalu – tā tu nopelnīsi nedaudz papildu naudas. Arī pats vari iegādāties drēbes second hand veikalā vai pēc sludinājumiem, kas izvietoti attiecīgos portālos. Iznāks lielisks ietaupījums!